BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, February 3, 2011

Cakap-cakap cinta


  Assalamualaikum....ok entry kli ni just ckp2 kosong yer...so kter ckp psal cinter..pcayalah ada insan dkt luar sner xper caya smer cinta..BETUL KER??? btul la klo x xkn Liyana Jasmay nyanyi lgu 'Aku X Percaya Cinta' kn...huhuhu...okla bkn aper..utk aq skang ni aq tegolong dikalangan indivudu yg xpercaya pd cinta btul,seyes ni....for me love is burden(wah confident gler seh aq ckp) knper...pd aq cinta sgt x relevan kpd mereka yg msh lum stabil didunia ni yelah aq sndiry pun xder financy sndry,xkuat iman,amalan xckp,study xabs...pndek kter byk la...

   Nk ckpla,aq der buat survey dikalangan shabat aq yg hangat bcinta..rata2 ckp yg biler bcinta rser disayangi lbih ylah mne x sms 24 hours......hving smone yg kter blh pnggl darling la,sayang la n wat ever la...pder aq ksih syang dri kluarga stakat ni sgtla mncukupi utk aq trus mengharungi hidup didunia....bkn aper family come first..cber fikir kter sms makwe kter hmpir setiap saat...cmner plak dgn parent keter hah ko cmpak mner org tua kter tu....so agakla pun...ader org nk pnggl mak kter syg pun segan tpi dgn makwe kter yg bkn muhrim tu lajak jer...tht why la aq xinvolve dlm dnia cinta....

  Hah btul la kter ko tu.."Zul ni ckp jer lbih sndiry tgh open relationship x ckp plak" yer kak,abg,adik,mak ngah dn sgale bgai mmg syer open relationship tpi knela memahami open relationship tu benanyer aper....aq rapar dgn beberaper diulangi beberapa org wanita yg aq rser sgt menarik haty aq...dgn tingkah laku,kesopanan dan kesusilaan diorg(wah rukun negara beb).....tpi tu bkn nmernyer cinta yer...cinta kter stick pder sorang yg lbih tu anemalous case la agknyer....ermmmmm

  Okla ni pengakuan besarnyer...kekawan aq pnah tnyer zul ko ader makwe...dgn yakinnyer aq ckp xder dan mampu buat korang semua prcaya...benanyer aq pun pnah bcinta....tpi bkn dgn student KMJ yer..tpi "nper x mcm bcinta zul" coz aq rser aq x komited pder tnggungjwb aq.....then aq rser tnggungjwb aq pder family pun msh blum terlaksana sepenuhnyer....so "Love stop"....kt U nnti insyallah ader la jodohnyer...soalan cepu emas yg aq tnyerkn pder kwn aq yg bcinta...'korang bcinta ni nk kawin ker atau suker2' compom la jwpnyer iyer.....so nmer pun zul kn xkn mdh nk tmer jwpn org.....kaji pnyer kaji....hah upernyer cinta diorg hanyelah cinta biasa jer xtedetik pun diorg nk kawin....cmner aq tau....'psikologi' la walaupun aq bkn PRD dkt KMJ tpi kne ingtla korang sdang bckp dgn bkas Pengerusi Pembimbing Rakan sebaya...psikologi mainan aq....so cilok saner cilok cni...diorg terkeluar la pengakuan sebenr...hahahaha tu sbb la aq xnk bcinta skang coz hanyer mainkn perasaan jer....ala..

  xhina pun xbcinta skang kt luar tu ader yg dh bgelar doctor,engineer,scientist malah guru pn msh single lgi kter ni yg student lak yg lbih-lbih...kot iyer pn nk enjoy dnia remaja xsemestinyer dgn bcinta kn...benanyer entry ni bkn la nk banned org bcinta,XSLH PN NK CINTA BUT DEPEND PDER ORG LA kne tau pakwe kter tu ank teruna org harpn keluarga,makwe kter tu ank dara org bunga bngsa family dier......so bersamalah kter renung-renungkn dn selamat beramal.....daaaaaaaaaaa

2 nasihat pakar:

nurZAKIA said...

wah zul....hehhe

Zulqarnain Musa said...

ape seh kiah!!!!!!!!