BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, July 22, 2011

Antara Dua Darjat pulak!!!!!!!

assalamualaikum....

hah korang ni entri terakhir....aq promote blog cik fieha ni..hah jomlah terjah blog dier ni..mcm2 ader ssh nk g blog dier hah klik jerk banner kt bwh ni...trus dpn pintu blog ok --->thanx cik fieha be my 200th follower

~ CoReTaN HaTi CiK  FiEhA ~

   ok new entri..for my visitor...huhuhu cbe gak update entri...walau bz skit...xabs2 pasal U ker????hah mner nk habis slagi xlangkah kaki kt U masing2 ye dak????ok mcm dijanjikn aqq buat marathon utk blogwalking...so sesape yg zul singgah kt blog tu..thanx menerima kedatangan zul....

   cm biasalah kn...tajuk aq tu kekwat jerk....hah korang rasa ada beza ker budak kampung dgn budak bandar...hah kali ni aq berani kluo entri ni sbb aq dh merasa dh jadik bdk bandar hah skang dh jdik bdk kg...
honestly to say benanyer lbih mdh bdk kg msk bandar..sbb bdk zmn skang dh revolusi tahap globlalisasi..

   ok...kter go through...1 by 1...hah kelebihan bdk bandar ni dari segi etika dan kemahiran dinamika mmg diorg pakar...lal bab mkn pkai sudu dgn garfu..tu hah satu lgi diorg ni...agk mudah utk mensesuaikn diri dlm mana2 event..dri segi fesyen ni...hah gilalah terjun bangunn lah tgk bdk bandar blurr ckp pasal fesyen...

   bdk bndr ni pn mmg celik IT rata2nya....yelah apa2 yg latest kn dkt bndr...diorg yg rasmikn dulu...hah ok dh ckp2 kang kembang semangkuk plak bdk bandar...

   bler ckp pasal kg org kan label pendalaman????wei kolot lak ko..skang kg pun mcm bandar tau x..cme xder LRT,domino,secret recipe jerk...hah bdk kg ni blh katerkn flexsibel nper erk???hah meh sini aq cter kn skit...diorg ni rata2 mahir dlm bahagian gunaan,teknikal,kebun n mcm2 lgilah..hah so kelebihan pder bdk KG utk kuasai bahagian pekerjaan yg masing2 demand gler skang ni...

   bdk kg pn dri dulu terkenal dgn adab dan warisan,budaya yg mendidik diorg dri kecik so credit utk diorg ni dpn org tua dgn depan mak mertua ------>hah ko perah in law ko tu baik2....kompom jdik menantu kesayangan...hah bdk kg ni kenal byk benda tau.....(jgn jdik mcm aq keladi dgn keledek pn xreti beza...hah byk lagi bnda yg aq xtau)...so senanglah diorg ni klo cmpak kt pasar ye dak????hah bdk kg ni diorg pandang aper jerk blh jdi duit...klo bndar diorg pandang nmpk pluang ----->beza ker???aq pn xsure sbb pakar motivasi yg duk habaq lagu tu....

p/s  walau bandar ker,pendalaman ker,kampung ker n mana ceruk sekalipun kita adalah sama yg bezakn cara kter nk bwk diri....----->hah cm aq nnti mula2 jdik budak muo skang jdik org ganu plak...........

4 nasihat pakar:

muhamad hanif said...

kampung, bandar ?


Err, ada beza ke sekarang..

iPai said...

uhuh ... satu je yang aku jeles dgn budak yang tinggal di area desa ni diorang pandai membawa diri depan orang tua .. pandai borak .. aku ni dungu sikit bab gitu ..


n macam hanif kate, skrang ni macam takde beza sangat .. n macam zul kate, semuanya depend pada cara kita bawa diri ..

Zulqarnain Musa said...

@hanif-hahaha skang mmg xder beza

@ipai-hahaha smela zul mmg xreti crik port bler dgn org tua..tpi yg lain ok blh trima...

based on aper yg zul nmpk skang...mmg realiti...we can't diff which 1 adlh bdk kg atau bndr...bdk kg pn mkn secret recipe,bdk bndr pn mkn smbl belacan..huhuhuhu

IMANSHAH said...

slam singgah