BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, July 3, 2011

Kasi Santau Sama Dia!!!!!!!!

Assalamualaikum....


  Salam adanya buat semua....hehehe entri kali ni bunyi cm aq ni kejam kan hahahaha bpe kali aq nk ckp walau ruper aq mcm imam muda hassan tu tpi perangai aq......hehehehe xdela mne ader tjk entri tu wat suspen jerk...ok entri ni adalh sumber yg aq cari since kt matrix lagi so godek2 laptop jmper la dlm note info tntang rawat n kenal santau...ylah kang simpan jadi jeruk plak so baik share2kn....

  ok korang pernah alami ker...pegang cawan ttbe pcah..tu ok..ni yg mula2 ok tpi lepas 2 minggu perut dah buncitt bkn sbb obes tpi busung ylah segala paku,kaca dan sgala bagailah telah bersarang dalam perut..ok ni adela bpe tips yg terdpt dlm laptop aq utk recognise santau tang nk makan.... 

korang cecbe2

  • Lekapkan kedua tangan anda di kedua belah telinga. Kebiasaannya akan mendengar bunyi angin tetapi jika tidak mendengar lebih baik kita jangan makan.,
  • letak lidah ke langit-langit. Biasanya akan berasa geli tetapi jika tidak berasa geli ada sesuatu yang tak kena.,
  • Gosok rambut kita dengan tangan, kebiasaannya akan terdengar bunyi geseran rambut dan jika tiada bunyi tersebut semasa kita nak makan, berhati-hatilah.
  • hah pstu cetgk2 kt surface air korang tuu ada pntulan cahaya x(kelebihan bgi bdk physic) then air tu meriah x mksdnya ke air tu nmpk suram,keruh(klo teh susu tu aq xtau ni research so tempek jer kt sni)
  • hah ble air order tu dh smpai jgn kebulok nowh..hang rasa bwh cawan sejuk x...hah klo sejuk tu apa lain mmg santau dh tu(klo cawan msk icebox tu xsure la yerk mcm dickp sya tempek jerk)...pasal ayak tu klo suhu rser smcm cecbe2 gesek rmbut dgn ibujari dan jari telunjk klo ada bunyi geseran selamat klo x hang pa paham2 jela yerk

   kla nk share doa yg blh diamalkan jom cbe....

Bismillah Hillazi la yadurru.......TIGA KALI sebelum minum atau makan."

  ok ayat kt bwh ni pn blh diamalkan coz rasuluallah sendiri yg saran


amalkan baca 3x sebelum keluar rumah, ketika masuk ke pejabat, ketika masuk ke dalam kereta, ketika hendak makan, ketika hendak minum, ketika hendak pegang tangkal dan byk lagi la yg hanpa nk buat InsyaAllah akan terhindar dari mara bahaya. Doa ini juga dikenali sebagai doa Khalid al-Walid sebab Rasulullah s.a.w. menyuruh beliau membaca doa ini apabila beliau mengadu masalahnya kepada baginda.(sumber daripada google)


8 nasihat pakar:

kechikuma said...

nasib baik tade pape mslh pas cube kt atas tuu~
heee ^^

Edy Ramanov said...

bagus ni. boleh lah edy amalkan mulai hari ni.

yasmine danny said...

oooowwhh.. k, baru taw...
hurm... alhamdulillah baca doa stiap kali makan.. =)

MyMye MyMya said...

baru tau...:D

abglan said...

Bahaya tul, harap dijauhkan dari unsur2 nie...

Hidayah Yaso said...

mintak dijauhkan la dr benda benda neh.huu

iPai said...

info yang bagus ni .. kena tahu .. basmallah tuh yg penting

tia @ Ini Kisah Tia said...

Tia hafal doa pendinding tu ..