BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, July 8, 2011

Tragedi Solat Jumaat!!!!!!!!!

Assalamualaikum.....

   Salam jumaat wat semua hah sblm tu bg yg blum singgah n follow jom terjah mr ipai pnyer blog klik jer banner bwh ni..ada yg tnyer knper aq promote..blog ni..huhu to make it clear mr ipai adalh follower aq yg ker 100 so ni penghargaan buat dier....

Reminiscence


    Wah knper zul....dgr tjuk mcm ader yg berlaku jerk(hah tula the power of 'tragedi')....xdepapela...benanyer sjer nk exposed kt sni experience aq kt msjd dikala solat jumaat(hah yg pompuan kompom xtau)...okla..start smpai kt msjd..cm biaser akan nmpk org rmai lepak kt luar...then diorg pnyer port lepak tu mmg strategi..adlh sign kt ctu yg tulis 'mana lebih baik berada diluar ataupun beriktikaf didalamnya' (kelakarkn)...

    Bler msk jer ruangn masjid cm biaserlah ader sesi soal jwb....soklan familiar diorg tnyer...'cuti ker??'....kekadang tu aq jwb jerk 'a'ah cti sem smpai bln 9'..padahal matrix dh lama hbs pakcik oiii...huhu sengaja jerk jwb mcm tu coz aq tau diorg still akn tnyer bnda yg smer klo jmper aq...

    So bler dh nk start khutbah tu cm biaser aq akan pilih port tgh sbb ada kipas hahahahaha lgpun kt tgh kita face to face dgn pembaca khutbah tu so probability nk tdok kureng.......then akn ader pakcik@remaja mostly yg sek men..akan crik tiang atau tembok......bkn utk test kekukuhan masjid..tpi nk layan mata...huhuhu(kekadang tu ader yg bersendor a.k.a berdengkur kot).....

   Then kelihatan...bpk dgn anak kt sebelah tgn depa galak aktiv nk mencubit anak yg kt sebelah duk bising...normal barisan hadapan adlh org tua..yg kt belakang kekanak lah....so ader tyme kt belakang bisingnyer uishh kalah tawar menawar kt pasaq....so akan adalh seorg pelajar(biasenyer pengawas) akan catat nama bdk bising..p/s benanyer yg duk catat tu yg kalut...nk tau kenapa...diorg duk ckp 'ko bising aq tulis nama ko'..so pencatatnya sorang..tpi informer depa mak dato' keliling pinggang.....(aq tgk jerk smbl senyum..hehehehe)

   hah pstu b4 khutbah nk start...akn ader org yg duk ckp 'barang siapa yg berkata-kata ketika khatib membaca khutbah,nescaya akan menganggu pahala solat jumaat' so aderlah bdk remaja ni... maybe dh puluh thn xjmper so byklah story yg dipendam...eh diorg xberckp..hehehe tpi diorg duk tulis atas carpet(ala depa gne jari nnti kn garisan yg depa buat timbul ats carpet)....so mulalah perbualan mereka smpai solat.....

    huhuhu benanyer byk lagi kenangan n ragam manusia kt msjd cmer xmmpu nk tulis kt sni jerk...huhuhu okla share skit lagi..bler tang nk blk tu...fuhh bler imam hbs bce doa hampir majoriti jemaah msjd akan memecut dgn kelajuan angin lagaknya mcm litar sepang.....hahaha(including me hehehehehe)...tula kadang2 ia bkn sekadar ibadah bler ke masjid tpi menjurus kepada manusia dlm muhasabahkn diri.....huhuhuhu yg penting kita jlnkan tnggungjawab....

p/s wktu kecik dlu apa yg berlaku kt ats semua aq buat..no wonderlah la ni aq ketawa bler tgk org lain praktikkn......hehehehehe

7 nasihat pakar:

Freaky said...

kalau nak tulis semua memang banyak bro. sampai x sudha menulis

Zulqarnain Musa said...

hahaha tulakn...dri kol 1 pm-2 pm mcm2 kerenah manusia

iPai said...

uhuhu .. terkenang kembali laa tuh .. hehehe

iPai said...

tulis pakai tgn itu takleh blah .. kene fokus k..

Abang Stalker said...

psl test keutuhan tiang tu serahkn pd abg.zmn skola dlu2 mmg power bab2 tu.xde org lg yg bole merampas tiang abg tu.hahaha

Zulqarnain Musa said...

ipai-hahaha kadang2 smpai meleret diorg tulis...

bro stalker-skadar sandr tu...blh tahan..tpi pakat layan tido tu wah mmmg menguji....keutuhan tu..

iPai said...

uhuh .. tido memang takleh elak laa .. aku pun tertewas juga .. heheh