BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, July 26, 2011

Bila Jalan Raya Milik Bapak Kita

Assalamualaikum.....

  Salam adanya wat semua.....hah korang cm ner shat?hah yg nk intake this sept 4 ijazah...korang dh hbs prepare lum sgle bgai doc..hah bknlah nk memuji diri kt sini..aq almost done ------>sambil kembang hidung
hah benanyer entri ni dh lamer dh nk post tpi tersangkut plak......so kluo gak lah entri ni...ok mcm biasa tjk entri aq melebih jerk...

  nk story skit tntng pengguna jalan raya di Malaysia ni hah yg sememangnyer first class dlm menjadi pemandu yg 'beretika' sgt.....termasuklah empunyer blog ni...hah ok cter ni semua based on my experience la xkan aq nk gi umah ke umh g collect cerita plakkan....hah ni nk jom kter go 1 by 1 pengguna beretika ni......

1)kete meke terlalu canggih smpai xjmper signal....

hah utk kes ni tang yg berbulu tu kompom la bler org tu nk belok,parking,nk msk jalan....hah ttbe jerk msk tnper beri amaran kn teranjat boboi..klo mcm tu...hah wat yg drive tu pregnant...mau x berghazal anaknyer dlm perut tuh...

2) pakcik tua yg cber jdik pemandu profesional F1

hah yg ni bkn aq takut....tpi gerun seh...besenyer aq jmper org tua mcm ni klo bwk kete tu is okla sbb diorg bwk slooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooow giler tu xpela hah bler tgk 'lorong memotong dihadapan' senyum sokmo la weii tpi yg problemnyer warga emas yg bwk motor ni..sbb rata2 dior gne 6sense kot hah main agk2 jer ader ker xder kete..tnper guna side mirror...bahaya woo klo terlanggar bpk org tu..

3) pemandu treler yg rasa saiz treler mcm kancil jerk...

woo ni skit haty pttnyer pndai lah badjet sbb dh dpt lesen...ader ker satu ary tu..tang nk belok satu treler tu hampir nk langgar aq sbb gerabak blkang dier xlps...selamat la ank pakcik musa ni kreatif....selamat dowh....

4) pengguna yg tangan dier galak nk tekak hon....

yg ni tahap dewa2 aq benci...bingit lah bunyi hon..klo hon dier bunyi lagu siti ker,hujan ker is okla..tpi standard hon biase fuhhh xpela klo aq buat silap nk hon..ni aq baik2 jer ats jalan..dier ganggu ketenteraman aq.....----->biasenyer lori kot yg mcm tu

5) pengguna yg parking kereta guna 2 kotak sekaligus

wah yg ni mmg bpk dier pnyer tnh wakaf lani....klo kete limosin yg panjang 1oo meter syer xbising la pkcik..ni kete mcm wheelchair jerk pn nk kecoh..agakla pn bab nk parking ni kena hormat pemandu amatur mcm aq ni hah kang dh terlanggr kete...mula la bising....

6) pemandu yg pandang aq mcm aq ni artis jerk

hah yg ni aq xtau aq yg psiko atau org lain...kekadang tu diorg duk pandang pelik mcm aq slah bwk jerk...smpai bler dh parking aq tunggu kt kete 5 min nk pastikan everything ok seyes diorg pndang mcm tayar kete tercicir,ekzos tersangkut kt pokok...hey taulah aq ni hot...klo pandang lama2 tuh jatuhla saham..adoiii

7) ok yg ni last..pemandu yg berlagak dh penah jdik competitor schumacker

hah yg ni pompuan pn smer..eksen jerk ats jalan bler selisih jerk diorg toleh xsenyum tpi jeling smbil tekan minyak fulamakkkmembakar dowh...aq pn sekaki la....

p/s huhuhu kelmarin aq ader langgar seekor anjing smpai mati....smpai skang rasa bersalah amat...

6 nasihat pakar:

aremieroul said...

ha3..btul3..pemandu sekarang ni makin ramai yang kurang hajar..ha3..

Suhazli said...

nasib baik xsalah signal dengan wiper..hahahaha..

super d0uble F :) said...

hahha.

kat malaysia mmg kita tgk dah dhsyat kan.tapi bila aku d0k sini,lagi super2 dahsyat ..

;)

Zulqarnain Musa said...

mirul-hah u get my support...

hez-klo silap perh mmg canggih gler la kete diorg tu....

ff-hahaha btul2..mkin menjadi2

Ezad Skytech said...

pernah lalui macam ni...yg tak bagi signal tu da biasa...haha...yg suka hon buat sakit jantung ni lori je..(^^,)

hira said...

hahahaha. sabar je la eh?