BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, August 7, 2011

Aku Dapat Hadiah Ramadhan....

Assalamualaikum.....

Hai salam adanya buat semua...xkisahlah siapa pun korangkn....hah b4 terjah entri aq yg vogue tuh hah meh le mengkeme semua..jom leh kita singgah blog cik husna ni......hah korang klik jerk ------> SINI hah jelez lah tuh aq promote cik husna ni...eh relaxlah cik husna ni bkn makwe pn...jiran umh pun tidak dia adalah follower aq yg ke 300....


ok b4 tu Al Fatihah kepada arwah pok long aq..yg bernama sa'adon yg lebih dikenali sbg poklong madan...yg telah kembali kerahmatullah petang tadi......diucapkan takziah buat keluarga moklong.....ok aper yg aq panggilkn anugerah n hadiah yg aq terima di bulan ramadhan ini ialah sebuah pengalaman yg sgt bermakna pd aq...iaitu pengalaman menguruskan jenazah....

syukur aq kehadrat ilahi beri aq pluang emas 14 k ni...ok cternyer bermula mcm ni...lepas dok penat layan internet ni aq pn....terlelap lah ptd tdi dlm kol 1.30 ptg..then ph mak aq berbunyi kazen aq call ckp poklong aq dh meninggal yg buat aq teranjaat boboi tuh bler respon mak aq...'HAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHH POKLONG MENINGGAL!!!!!!!' korang blh bayangkn x...fuhh klo ader yg lemah jantung..arwah jgklah diorg....

So aq pun bersiaplah......oleh kerna berita yg mengejutkan anak2 poklong aq...lum smpai OTW perjalanan nk blk..soh sesampai aq kt umh tuh cm biasalah...aq sedekahkan bacaan yassin....then bler dh ramai2 tuh..lepas kain kapan siap diaturkan...diorg ckp nk bwk jenazah pergi mandi....aq pun tolonglah angkt jenazah...walaupun aq xtolong secara penuh dalam mandikan jenazah..tpi pder aq pengalaman stakat ni ckplah buat aq....then cm biasa lepas mandi...jenazah akan dikapankan....ya allah seronoknya rasa diberi peluang oleh senior2 di kg aq....yg beri ruang kpd kite org golongan muda utk membantu ni...first tyme kapankan jenazah tau...

  So lepas tu...jenazah akan disembahyangkan....mula2 aq antara yg take part utk usung jenazah dri umh hinggalah ketanah perkuburan..tpi memandangkan kesihatan aq yg xberapa nk baik aq decide naik motor jelah....alhamdullillah segala urusan berjalan dengan lancar tdi perkenan dri Ilahi dengan izinNya......bila pak imam start bace yg dkt kubur tuh..mulalah menitis air mata..yelah mengenangkan entah bila plak giliran kita ni menyambut seruan Ilahi....mmg menjadi impian semua org utk kembali kerahmatullah di bln mulia ni bln ramadhan...alhamdulillah arwah poklong aq antara individu yg bertuah.......

p/s rsau gak statement abg stalker yg berkisah tentang 7 ogos tuh..xder sper yg tau pasal aper..moga abg kita sorang tuh sentiasa sihat n berada dibawah rahmat allah kkehendaknya begitu jge kita semua....

4 nasihat pakar:

IMANSHAH said...

Alfatihah buat Pak Long kamu

NasZ said...

saya sedekah Al Fatihah kepada Pak Long awak ye?

MOHD NASER.com

iPai said...

moga poklong zul sentiasa dicucuri rahmat. Amin.

kenapa poklong ekh ? adik beradik nenek/atuk eh ?

abg stalker kata dia ada masuk hospital sebab treatment .. tp tak tahu plak sakit apa .. moga dia akan kembali sihat sedia kala .. amin


aku penah dapat pengalaman usung je .. yang lain2 tak pernah lg

Zulqarnain Musa said...

@imanshah- =)

@nasz- terima kasih...

@ipai-entahla ipai poklong ni a.k.a paklong..klo sibling atuk baik pnggil toklong kn2?

hah msk hspital..aishh moga abg stalker tuh sihat la kehendaknya...

usung jenazah pun ok aper xsmua dpt rasa....