BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, August 16, 2011

Hey!!!ini nasihat untuk pengguna fb macam kamu!!!

Assalamualaikum...

   hai salam adanya buat semua pemegang status didunia ni.....okla sory sbb maybe 2 hari kot xupdate entri,xBW,xbalas kunjungan..sory sgt2 sbb since sabtu ary tuh demam melanda diri..serta hari semalam.. seorg lagi uncle aq sebelah mak meninggal dunia untuk sahut seruan Ilahi....ermm semakin ramai kenalan2 yg pergi kembali disisi allah...aq pula mula menghitung bila lah turn aq kan...hanya allah yg mengetahui segalannya....

   okla..kompom la korang semua ada FB kn...xder maknanya xda fb tpi ada blog dgn twitter....klo ada cetunjuk2.....okla mmg xdinafikan setiap pemilik FB ada hak sepenuhnya keatas fb diorg..dri segi status ker aper ker....semuanya ikut suka mak bapak meke.....tpi sedarlah saudara n saudari sekalian fb tu kn open...plus korang update cmner pun pasti akan mengisi kekosongan ruang2 wall kawan2 mengkeme semua..ok ni ada jenis org yg suka update yg org xbpe nk gemo......<------hello2 ni bkn penilaian aq sorang..dh pakat tnyer rmai dah.

  • hah suka tag kita dkt gambar duit 'dia' yg menimbun tuh...
hah yg ni mmg ramai kot yg berbulu....besenya akan menyusul ayat mcm ni..'hah mahu menjadi seperti saya,dalam sekelip mata sudah boleh memperolehi duit yg banyak'....aduyai!!!tu bkn skim cpt kaya ker..wei dahla org menyampah kot korang pnhkan noti diorg mcm tuh..lagipun bkn semua xtau...agensi2 mcm ni byk noh nipunya...aishh hah 1 lagi smber duit dier pun agak mencurigakan kn2...ala cm MLM..kn dh diharamkan..benda alah tuh

  • aiyoo ma..apa itu fb bukan diary laaa...
ok golongan yg menganggap fb(xpecially status) tu sbg tempat lepaskan feeling ala mcm diary tuh..hah ni pun dlm top list golongan yg xberepa nk berkenan...xdela klo sikit2 tu xpe..ni x...selang seminit ada entri bru..ok2 mcm ni cthnya 'ermm kemana hilangya hubby ku ini'.....'ermm biler hati dilanda kerinduan syg kamooo'..n blah2..okla kelonggaran kpd yg dh 18 thn n keatas tuh is okla kot..tpi ni x yg bru tingkatan 1 post mcm tuh..adik belajar dlu..xlari pun jodoh tuh..klo dh dkt ketentuan allah xjadinyer ank dara tua...'aishh tpi yg dh matang tuh pun pk2 lah yerk maybe member2 korang bosan kot tgk status perasaan korang kt wall meke...

  • X salah sebar dakwah....tpi bertempatlah...
ok golongan mcm ni mmg diakui ada yg xmenyenangi..sbb cara mereka..is ok mmg benda baik nk berdakwah dlm fb..ylah kita pun tau fb ni milik yahudi tpi bler kita gunakan utk sebar dakwah hah dh nmpk + kn penggunaannya...tpi tula bkn aper..cara mereka kot yg agak xsesuai...ada tuh guna bahasa agak 'kasar'..tpi ada yg ok bila sebar dakwah tpi esoknya tgk si 'dia' mencarut plak dlm status seterusnya..aishhh jgnlah nmpk munafik sgt..klo rasa kita sdh mampu nk berdakwah silakan..itulah yg sebaik2nya..tpi jika kita rasa tindakan kita bakal mempermainkan agama..xpayahlah..study dlm2...dlu ok..

  • bila kaki politik start canang status
wah ni yg buat aq berbulu..orang duk relaks meke plak yg duk kalut semacam...maki itu ini la..apela..adishhh hah ++ korang ingt x isu bersih dlu....aduhh sibuk masing2 nk post pasal benda tuh..korang ni jgnlah mudah melenting xder point pun korang canang berita politik ni...xsalah nk ambik tau atau nk involve dlm politik tpi kn ada tempatnya...bknnyer duk hina/kutuk n sbgnya parti2 kerajaaan or bkn kerajaan..ni dkt fb kamoo tuh..

  • yg dah xda kerja buat group entah pape then menambah kita dlm group 'beliau'
ok yg ni dh byk kali aq sound kt fb..ader yg terasa delete aq as fwen tpi add semula..haha tolonglah..buat group entah pape n xberkenaan dgn aq tetiba ajak aq join tanpa rela....klo group tuh munasabah okla...mcm group2 U ker..sek2 lama ker..hah cm tuh kt elok ni group 'kami sokong remaja masih single'...'kami teruna n dara yg hot'...'kami benci lelaki sweetalker'(aiyoo ni pn nk add aq ker)...yg lagi truk berkaitan sex2..n caci maki ni....jgnlah kata 'eleh klo xsuke leave lah group' amboii ko ingt aq xder kerja lain ker!!!

ok ckplah takat ni rasanya nk share lagi..lebih kpd personal kot..hehehe hah klo ada blogger ker atau visitor yg terlist dkt atas tuh..mehle komen n citer kn nper anda berbuat demikian....

7 nasihat pakar:

SyedGraphiX said...

stuju sangat ngan entry ni! sangat sangat setuju! ahaha

Adien Amran said...

sokong handretpersen ! : )

Ina Nadia said...

senyum tak perlu kata apa-apa.opss.cuma nak cakap setuju 1000% dengan entri ni!

Dianaa said...

Paling tak suka orang tag gambar yang takde gambar kita, gamba yg tak kena mengena. Lagi satu status yang ntah pape. Benci oh

My MiRa said...

sokong jugak! ehehhee kebanyakan org pon tak suke mcm tuh.. :)

salam kenal

eqbalzack said...

Salam Zul,
Terima kasih singgah blog abg eq dan komen. Kad raya 'cyber' kat blog abg eq tu abg eq alu2kan untuk letak kat blog Zul k...ikhlas dari abg eq...
Selamat berpuasa dan menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba...

Hamba Ilahi said...

tahniah. sila semak sini. http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/08/senarai-7-penyertaan-segmen-follower.html