BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, August 3, 2011

Manisan Dari Tunisia

Assalamualaikum....

salam adanya buat semua readers,bloggers n aper2 la status korang..ok entri ni lambat skit aq nk wish Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak..hah entri ni bkn GA yerk tpi LA..hah LA???aper tuh Los Angeles..eh bknlah LA tu stand for lesson away..hah ok jom start cter ------->

  Al Kisah....ermmm tertanggal tanggal 2 ramadhan bersamaan dengan 2 ogos equivalent to tuesday..hah bwklah mak utk hantar kakak kt stesen bus so sementara tunggu bas kakak yg lmer tuh aq pun bwk la mak aq g belanja dkt pasar berdekatan hah duk cari mencari..segala brg yg ada...tetiba aq nmpk lah ader sorang akak tuh jual kurma...fuyooooo byk tau berlonggok2..so aq pun tertariklah dh mcm tgk filem arab jerk dkt street dier byk jual makann kering...so aq pun belek2 lah makanan kt ctu...

  hah ko aq ternampaklah bungkusan2 kecik ader warna coklat,putih,merah,hijau hah pekat2 semua...so aq tnyerlah dkt penjual tuh <-----penjual ni ckp mcm org dri tnh seberang tpi mcm kelantan pun ader hah dier ckp 'hah dek2 singgah sini,ada manisan dari tunisia ni dek...murah2'...aq pun tnyerlah harganyer.....dier ckp 1 harganya rm1.30 klo 6 rm 5.00 so mak aq ckp amik rm10 is mean aq ader 12 la kan...manisan tuh..then akk tuh duk kalut tpk (mcm2 dowh harga tkluo dri mulut dier..rm16,rm20 then dier pgi amik kalkulator kt mak dier)..

aq pun tnyerlah kakak sorang lagi tuh..bper harga sebenarnya..hah trus bertukar dri 6 ketul rm5 ker 5 ketul rm6 so aq bisik kt mak aq soh cancel jerk sbb dh terhidu bau penipuan..mak aq ckp xper..so aq pun decide just bagi jerk dier can utk menjadi peniaga dlm bulan ramadhan ni....then akk yg kalut g amik kalkulator tuh dier trus kre manisan tuh dgn harga asal..is mean rm 1.30 per each....so aq tgk jerk....speechless mcm mner peniaga menghargai rezeki ramadhan....so dikesempatan ini....nk ckp..aper yg kter buat biaq ikhlas dan niat beribadah kerna dlm bln ramadhan ni ibadah kiter digandakan 70 setiap satu...hah pluang emas 14 k tuh..jgn lpskn....

p/s manisan yg ader warna putih tuh kurang sedap bgi aq sgt manisssss yg amat..tpi yg bulat with nut n qpe jnis kacang tah..hah yg tuh sedap...sygnyer aq bli 2 jerk....----->sory no photo xsempat nk snap2

5 nasihat pakar:

SoLy SoLicious said...

ape nme kuih tu?? huhu..bula pose pun ade yg nak menipu eh..huhu

Popoi said...

sedap nyer,, ahhahahaa

Zulqarnain Musa said...

@cik soly-ntah la dier ckp manisan dari tunisia.....xder specific nmer...tau xper..bln pose pn nk buat mcm tuh..

@popoi-hahaha rasa dlu beb bru ckp sedappp kang menyesal

iPai said...

tu tuan kedai ke atau pekerja ..?

mungkin dia kalut2 kot .. takpe laa .. sedekah pon ok gak kan ?

Zulqarnain Musa said...

dierlah owner..dan pekerja ipai...huhuhu tula mak pn ckp mcm tuh xper biarkn.....cme tula sedih bler bangsa kter menipu dlm meniaga...