BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, August 8, 2011

Yeah!!!! aku jumpa mutiara waktu terawih.....

Assalamualaikum....

   Hai salam buat semua pemegang aper2 jerk status skang ni...btw thanx singgah blog ni...wokay!!!b4 aper2 jom ler kita pakat ramai2 pegi blog cik husna kita ni...hah ni entri terakhir aq promote blog cik husna...APA???ada yg xtau lagi nper aq promote blog cik husna....oklah cik husna ni adalah my sweet 300th follower...tht why lah aq promote dier...eh hah jom klik sini..aq bgi tiket penerbangan sit bisness punyer ----->klik sini

   Okla hari ni a bit bz skit..ylah sebuk tutorial dri blog ker blog...bkn aper...nk jgk ada wajah bru bgi blog aq ni hehehe tpi tunggu follower reach 350 la....okla back to my main point tdi gi terawih...hah cm biasa akan solat fardhu isyak dlu..then lepas doa akan solat sunat..tpi imam tdi stop jap katanya ada benda nk dibicarakan....hah dier mintak agar kita mengimarahkan masjid yakni rumah allah.....then dier ada sentuh...

'hah mengkeme sekalian wajiblah kita untuk menghidupkan rumah allah ni...lagi2 tang waktu solat subuh...hah mengkeme tau x fadhilat solat subuh berjemaah ni....' <---ok xdela imam tuh ckp lagu tu tu gaya aq...hah fadhilat yg dikongsikan ialah...

'solat subuh berjemaah ni pahalanya umpama kita beribadah sepanjang malam'

'solat subuh berjemaah juga jika diamalkan nescaya kita akan lebih menjaga ibadah fardhu yang lain(cth solat)'

'solat fardu subuh ni juga exercise terbaik buaty kita utk start hari2 kita seharian'


hah korang bayangkan....solat subuh berjemaah ni pahalanya umpama beribadah sepanjang malam..hah cuba korang bayangkan jika kita amalkan pada bulan ramadhan yakni setiap satu amalan kita 70 kalo digandakan...hah boleh bayang x??tula Allah tu maha kuasa dan maha pemurah...sapa kata nk cri pahala ni susah??????

p/s aq kongsikan utk renungan serta panduan buat kita semua termasuk diri aq....hah insyaallah jom sama2 kita lepas sahur...xyah tido...kita beribadah......

4 nasihat pakar:

emeera asnary said...

subhanallah ! untung nye solat suboh berjemaah kan ?? tapi kalau solat ape pown secara berjemaah, ttap dpat gandaan 27 kali ! insyaAllah..

*untung laa M.A.S follow kaw ! =='

Zulqarnain Musa said...

@emeera-hah btul tuh......mmg byk pahala kter dpt ++ bln pose ni...

hahahaha(gelak retis)..aq pn xsangka....terkezut gak

iPai said...

setuju .. moga kita semua mendapat manfaat daripada kelebihan bulan ramadhan ni ..

kat tempat aku lepas subuh ada bacaan hadith .. so lg syok tertidur XD .. ekon ..

Zulqarnain Musa said...

@ ipai-syok tertido???hahahaha cayalah...