BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, August 8, 2011

Itu Hak Diorglah Bro/Sis

Assalamualaikum...

  Hai salam adanya buat semua pemegang status....b4 aper2..sekali lagi nk ucapkan syukur kehadrat ilahi atas pembangunan yg berlaku dlm blog aq ni....so aq menanti follower yg ke 350 hah kn aq dh ckp menjelangnya 350th follower blog ni akan ader wajah bru..so pemilik 350 tuh jgk akan dpt bonus dri aq yg sememangnya pemurah ni (lebih2 plak..sepak sayer yer)..

  Ok entri ni dlm usaha aq nk back up blogger2 bru yg sering dikondem cara mereka utk memperkenalkan blog mereka..ok lately ni byk gak aq BW..hah singgah tmpt bru hah xlper gak singgah di blog2 senior kita...then dh byk aq tgk org buat entri yg marah blogger yg amalkan konsep 'u follow i,i follow u blk'..hah xpaham??ish jap2 hah tgk gambar bwh ni...











   hah bkn aper..rata2 yg promote mcm ni adalah org2 bru yg follower diorg xsmpai pn 100...jdik hormatlah cra diorg skit blh?? honestly ssh nk ketengahkan blog kita ni dimata umum.....diorg ni bru hah tringin gak jdik femes mcm abg ben,cikgu wan,cik lyssa,mas..n byk lagilah....so inisiatif ni yg diorg ambik..pttnyer kita appreciate cre diorg at least diorg mencuba..alaaa xeffect pun rasanya traffic sesaper klo diorg buat mcm tuh...kn hah aq wktu start blogging pn ada senior sarankan wat mcm tuh...tpi aq ni segan yelah blog xseberaper...ttber nk soh org terjah blog...maluuuu.tpi klo aq la aq lebih prefer promote mcm ni...'jemput keruangan' , 'singgah entri bru' , 'hit me back'.......

p/s lebih sker org dtg bcer entri klo follow tu bonus..syukur sangat..

p/s lately ni aq support gak blogger2 yg promote mcm tuh...xsalahkan???

  ok xsalahkan kita support sesamer sndiri....biarlah diorg dgn cara diorg...tu hak diorg,inisiatif diorg......ni siap ckp cara diorg tu 'wabak' ish2 sadisnya...

hah cetgk gambar kt bwh ni....hehehehee(gelak retis)

 
  hah nmpk x???? 'untung laa M.A.S follow kaw !' hahaha hehehe mula2 aq pun xcaya mas sudi follow aq..yelah aq kn bru lagi..so aq ni mcm semut jerk bgi dier hah??korang xkenal MAS AHMAD SAFWAN!!
dier ni seniorita jgk dlm industri blogging ni..hah so kompom la bz kn2..tpi ader mser gak dier nk follow blog aq ni...

  okla story skit..wktu nk start blogging ni mmg byk byk tutorial yg aq perlukan...agar cara n blog aq selaras dgn kemajuan sedia ada (wah ayat...dh mcm PM sudah!!!) so first tutorial adlah dri sahabat aq mieroul..hah hbs inbox dier aq tnyer itu ini...hah secong mas lah..tutorial dier senang nk paham...sebab ader gambr n video sekali...GEMPAQ terangkatkan....



hah 1 lagi kompom la,....blogger2 pompuan ni nk mas follow diorg..yelah mas ni kan ader rupe ++ muka dier ala2 baby face gtu.....

11 nasihat pakar:

Zulqarnain Musa said...

maaf ckap yerk gambar tunggng langgang...first tyme gne print screen selma ni gne capture dekstop jerk.....sory bbyk

super d0uble F :) said...

btol3.blog tanpa promosi org xkan kenal.apa guna buat entri berkualiti tapi xd org pandang.

s0,mmg tak salah pon promote blog sendiri.mane ade org yg baru buat blog dah dapat follower ribu riban kan :)

*wah,mcm terpanjang plak komen.hahha

Zulqarnain Musa said...

@ff-kn2..xper2 disini xder sekatan...buat karangan pun diizinkan..

ZWAN SABRI said...

promotion mmg penting..
x lama lagi, capaila sasaran 350 follower tuuu..
good luck! ;)


MySuaraBlog: Bergosip Di Bulan Ramadhan

cik najihah said...

x slah nak pomot blog tapi gunelah care betul..bukan care nak pakse2 org suruh follow..lame2 org jadi meluat jugak..
adat dlm berblog mcm tu la..sory for opinion :)

Zulqarnain Musa said...

@zwan...hehehe insyaallah....

@cik najihah-no need to say sory lah..is ok..btul latuh klo jnis paksa2 tu mmg xder sper berkenan....tpi normalkn konsep blogging 'give n take'

Ezad Skytech said...

sepatutnya promote la blog dorang..kalau paksa follow2 ni mcm tak best la..biar yg follow tu ikhlas..kan (^^,)

lynda salim said...

kalau kita tak promote blog kita, sape nak promotkan . ye tak ?

manusia makan rambut.

emeera asnary said...

kih3, untunglaa kalu promotion tu dpt smbutan kn kn ??

*oi oiiii, hape nyh pomot pasal komen aku ?? naseb org x amek port, hehe ~

Zulqarnain Musa said...

@ezad-dh btul la tuh...

@lynda-btul tuh xkan iguana plakkan??

@emeera-hahaha tpi besenya konsep 'i follow,u follow back' tuh sntiasa berjaya...

eleh...dh cmpur2..kang buat 1 entri spesel psal tuh kang..

Lyssa Faizureen said...

eheehehe . apa ? apa ?

tringin gak jdik femes mcm abg ben,cikgu wan,cik lyssa,mas ?

kehkeh . Lyssa mana de femes mana pun . hehe .